آداب معاشرت با هم اتاقی در خوابگاه تهران

نامشخص

۱۴۰۲/۹/۲۲

تعداد بازدید:‌ 69

دسته‌بندی:

خوابگاه دخترانهخوابگاه پسرانه

هر کدام از ما در یک جمع یا خانواده بزرگ می‌شویم و رفتارهایی را در محیط زندگی خودمان می‌بینیم که فکر می‌کنیم همه، در خانه و محل زندگی خودشان همین رفتارها را دارند. امّا کم‌کم که با بقیه در محیط پانسیون پسرانه و دخترانه آشنا می شویم، اگر دقیق باشیم، زود متوجه می‌شویم که هر خانه و هر خانواده، الگوهای رفتاری خودش را دارد. پس، شاید اگر من رفتاری که در خانه‌ی خودمان خیلی عادی است را در خوابگاه تهران انجام بدهم آن‌‌ها تعجّب کنند، جور دیگری از رفتار من برداشت کنند یا حتّی ناراحت بشوند. برای اینکه این اتفاق در خوابگاه دخترانه یا پسرانه نیفتد، به این نکات توجه کنید.

رفتار محترمانه و مؤدبانه داشته باشید.  در هر شرایطی مؤدب باشید و با احترام با طرف مقابل صحبت کنید، نیازی نیست که حتماً با هم اتاقی خود دوست صمیمی شوید، فقط احترام بگذارید و ادب را رعایت کنید. اطراف خود را تمیز نگه دارید.  اگرچه ممکن است نظافت و پاکیزگی اتاق در زمانی که شما امتحان دارید و هزاران کار دیگر باقی مانده است، بی اهمیت بنظر برسد، اما این اتاق تنها متعلق به شما نیست بنابراین کثیف نمودن و بهم ریختن آن به نوعی، گستاخی محسوب می شود. حتماً لباس های کثیف خود را جهت شستشو در جای مخصوصی قرار دهید. وسایل اضافی و دور ریختنی را جمع آوری کنید، تخت خود را مرتب کنید. توجه داشته باشید که شما در یک اتاق زندگی می کنید و جمع و جور کردن یک اتاق وقت چندانی از شما نمی گیرد. مزاحم هم اتاقی خود نشوید . خوابیدن مفید و کافی یکی از منابع مهم حفظ انرژی برای یک دانشجو است. پس اگر دیرتر به خوابگاه رسیده اید و هم اتاقی شما خواب است و یا در ساعات خواب، شما مایل به بیدار ماندن هستید، به حقوق هم اتاقی خود احترام بگذارید و مزاحم خواب وی نشوید.

 

 

درباره نحوه ملاقات با دوستان منطقی باشید. البته ممکن است شما دوستان بسیار زیادی خارج از خوابگاه داشته باشید اما به یاد داشته باشید این اتاق در انحصار شما به تنهایی نیست. اگر دوستتان می خواهد ساعات زیادی را در آنجا بماند، حتماً از هم اتاقی خود اجازه بگیرید و از دوستتان بخواهید که رفتاری توأم با ادب و احترام با هم اتاق یتان داشته باشد. در عوض شما نیز نسبت به میهمانان هم اتاقی خود مؤدب و خوشرو باشید. کاری که موجب ناخشنودی هم اتاق یتان می شود انجام ندهید گاهی ممکن است مایل باشید برخی عاد تهای آزا ردهنده هم اتاقی خود را به دوستان صمیمی تر خود بگوئید. اما هرگز این کار را نکنید، اگر این گفته ها به گوش هم اتاقی شما برسد )که این موضوع بسیار راحت اتفاق می افتد(، قطعاً موجب آزردگی، عصبانیت و کینه توزی خواهد شد. اگر مسئله ای با وی دارید، با خودش به طور مستقیم صحبت کنید اگرچه این راه حل کار ساد ه ای نیست اما رفتاری به مراتب پخته تر و موثر تر از غیبت کردن است. اسرار هم اتاق یتان را فاش نکنید. اگر هم اتاقی شما رازی را با شما در میان گذاشته و یا شما به طور اتفاقی و به دلیل هم جواری زیاد، با برخی از اسرار محرمانه وی آشنا شده اید، هرگز آن را فاش نکنید چرا که این عمل بسیار غیر اخلاقی است و در طول زندگی خودتان نیز احتمالاً دچار آن خواهید شد.

 

 

به وسایل هم اتاقی خود آسیب نرسانید. تا جای امکان مراقب وسایل هم اتاقی خود باشید و در صورتی که چیزی را شکستید و یا آسیبی به وسیله ای زدید معذرت خواهی کرده و خسارت وارده را جبران کنید، به روی خود نیاوردن و انکار کردن مسئله می تواند موجب تعارض شود.

وقتی هم اتاقی شما به سکوت و آرامش نیاز دارد سکوت را رعایت کنید. به نیاز هم اتاقی خود توجه کنید، وقتی از شما تقاضایی دارد و شما خلاف آن را عمل می کنید رفتاری گستاخانه داشته اید. وقتی هم اتاقی شما مشغول مطالعه است و به سکوت احتیاج دارد مکالمه تلفنی خود را با دوستتان در جای دیگری انجام دهید، اگر می خواهید موسیقی گوش دهید و او مایل نیست، با گوشی )هدفن( این کار را انجام دهید.

هرگز هم اتاقی خود را دست نیندازید و تحقیر نکنید. شوخی با رعایت ادب و به طور مختصر، قابل قبول است، بخصوص وقتی بین دو دوست باشد، اما عقایدتان را درباره کارها و یا رفتارهای متناقض هم اتاقی تان برای خودتان نگاه دارید. شوخی کردن با فرهنگ، لهجه، چهره و اعتقادات دیگران دور از اخلاق است. بنابراین تلاش کنید که هم اتاقی خوبی باشید. درک احساسات طرف مقابل می تواند همه چیز را در اتاق کوچک خوابگاه خوش آهنگ و موزون سازد.

دیدگاه‌ها